Home
Courses
Camjo Basic

Camjo Basic

We zijn trots op de grote camjo TV-titels die we op eigen naam hebben geproduceerd. Door onze praktijk ervaring weten wij precies wat een camjo in het veld tegenkomt, en wat voor bagage er nodig is om een professioneel product mee naar huis te nemen.

Cursus Camjo Basic

Van een camjo wordt veel gevraagd: cameraman, geluidsman, regisseur en interviewer komen samen in één persoon. Voor een starter is dit vaak een ingewikkelde- en veeleisende uitdaging. De Camjo Basic training begeleidt de startende camjo structureel naar het professioneel draaien van een film. De doelstelling van de Camjo Basic training is dat iedere deelnemer aan het eind van de cursus in staat is om op een professionele manier een volwaardige film te maken.

 

Opbouw Camjo Basic training:

 

Dagdeel 1) We behandelen in het kort de voor- en nadelen van het werken als een camjo. Hierin worden de do’s en don’ts van het draaien als een camjo meegenomen. De ochtend wordt afgesloten met een eerste praktijkopdracht.

 

Dagdeel 2) We concentreren ons volledig op de techniek. We behandelen uitvoerig de cameravoering en de inzet van audio. De eerste cursusdag wordt afgesloten met nuttige praktijk-oefeningen.

 

Dagdeel 3) In de ochtend beginnen we met aandacht voor de regie. Immers, zonder goede regie geen goed item. Bovendien komt er veel meer kijken bij camjo regie dan bij de normale itemregie voor een cameraploeg.

Daarna gaan we aan de slag met het maken van de perfecte interviewsetting. (o.a kadrering/focus/licht/audio/statief).

 

Dagdeel 4) Praktijk opdracht. Je gaat als camjo op pad om je eerste item te draaien. De bedoeling is daarbij het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk te brengen.

 

Dagdeel: 5) Op de laatste dag wordt het gedraaide materiaal kritisch geëvalueerd door de cursusleider en de groep. De cursisten krijgen veel (praktische) feedback en de minpunten worden besproken.

 

Dagdeel 6) Met gerichte praktijk oefeningen op maat pakken we de gesignaleerde minpunten aan. De cursist kan in een herkansing laten zien de stof volledig te beheersen.

 

Duur cursus: 3 dagen

Cursus kosten: 1150€ excl BTW en inclusief apparatuur
Mail voor meer informatie over deze cursus naar info@character-training.nl

Meld u aan voor de cursus

Leave a Comment

*

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.