Home
Courses
Camjo Basic

Camjo Basic

We zijn trots op de grote camjo TV-titels die we op eigen naam hebben geproduceerd. Door onze praktijk ervaring weten wij precies wat een camjo in het veld tegenkomt, en wat voor bagage er nodig is om een professioneel product mee naar huis te nemen.

Cursus Camjo Basic

Van een camjo wordt veel gevraagd: cameraman, geluidsman, regisseur en interviewer komen samen in één persoon. Voor een starter is dit vaak een ingewikkelde- en veeleisende uitdaging. De Camjo Basic training begeleidt de startende camjo structureel naar het professioneel draaien van een film. De doelstelling van de Camjo Basic training is dat iedere deelnemer aan het eind van de cursus in staat is om op een professionele manier een volwaardige film te maken.

 

Opbouw Camjo Basic training:

 

Dagdeel 1) We behandelen in het kort de voor- en nadelen van het werken als een camjo. Hierin worden de do’s en don’ts van het draaien als een camjo meegenomen. De ochtend wordt afgesloten met een eerste praktijkopdracht.

 

Dagdeel 2) We concentreren ons volledig op de techniek. We behandelen uitvoerig de cameravoering en de inzet van audio. De eerste cursusdag wordt afgesloten met nuttige praktijk-oefeningen.

 

Dagdeel 3) In de ochtend beginnen we met aandacht voor de regie. Immers, zonder goede regie geen goed item. Bovendien komt er veel meer kijken bij camjo regie dan bij de normale itemregie voor een cameraploeg.

Daarna gaan we aan de slag met het maken van de perfecte interviewsetting. (o.a kadrering/focus/licht/audio/statief).

 

Dagdeel 4) Praktijk opdracht. Je gaat als camjo op pad om je eerste item te draaien. De bedoeling is daarbij het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk te brengen.

 

Dagdeel: 5) Op de laatste dag wordt het gedraaide materiaal kritisch geëvalueerd door de cursusleider en de groep. De cursisten krijgen veel (praktische) feedback en de minpunten worden besproken.

 

Dagdeel 6) Met gerichte praktijk oefeningen op maat pakken we de gesignaleerde minpunten aan. De cursist kan in een herkansing laten zien de stof volledig te beheersen.

 

Duur cursus: 3 dagen

Cursus kosten: 1150€ excl BTW en inclusief apparatuur
Mail voor meer informatie over deze cursus naar info@character-training.nl

Meld u aan voor de cursus

7 Comments

 • Milou van der Zwan schreef:

  Camjo compleet cursus gevolgd bij Henk en Gerard. Motiverende vibe, heldere uitleg over de techniek, en praktijkoefeningen die daar goed bij aansluiten. Veel geleerd in korte tijd, een absolute aanrader!

 • Jens Bauwens schreef:

  De camjo training van Henk was zeer professioneel en leerrijk. Henk is zeer praktijkgericht en dit geeft de kans aan de cursist om de leerstof meteen in de praktijk te kunnen omzetten. Een aanrader voor mensen die op korte tijd het camerawerk onder de knie willen krijgen. Jens Bauwens – Ring Tv Belgie

 • eric Bassant schreef:

  Een uitgebreide training met veel aandacht voor het doen en leren van je eerste fouten. Je kunt gelijk aan de slag met de praktijk. Henk daagt je uit om op zoek te gaan naar goede shots en naar beelden die boeien.

 • Henk schreef:

  Ik heb mijn camjo-training van Henk Harding als heel prettig en zeer leerzaam ervaren. Hij bevat bijzonder veel informatie, maar komt ook tegelijkertijd heel erg tot de kern. Uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden! Haniff Harharah – Omroep West

 • Henk schreef:

  De cursus was kort maar zeer krachtig. Alle basisvaardigheden heb je na de cursus onder de knie door de heldere uitleg en leuke opdrachten. Henk is een hele fijne leraar met veel ervaring die heel geduldig alles aan je uitlegt. De groep is klein waardoor je veel individuele aandacht krijgt. Selina Stap Strix tv

Leave a Comment

*

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.