Home
Courses
Camjo Compleet

Camjo Compleet

We zijn trots op de grote camjo TV-titels die we op eigen naam hebben geproduceerd. Door onze praktijk ervaring weten wij precies wat een camjo in het veld tegenkomt, en wat voor bagage er nodig is om een professioneel product mee naar huis te nemen.

Cursus Camjo Compleet

Character Training gelooft in niet te veel kletsen, maar gewoon doen. In deze intensieve cursus komen zowel het camerawerk als de montage aan bod.

Van een camjo wordt veel gevraagd: cameraman, geluidsman, regisseur en interviewer komen samen in één persoon. Voor een starter is dit vaak een ingewikkelde- en veeleisende uitdaging. De Camjo Compleet training begeleidt de startende camjo structureel naar het professioneel draaien en monteren van een film.

Onze doelstelling is dat iedere deelnemer aan het eind van de camjo compleet cursus in staat is om op een professionele manier een kort item te filmen en monteren.

Opbouw Camjo Compleet training:

 

Dagdeel 1) We behandelen in het kort de voor- en nadelen van het werken als een camjo. Hierin worden de do’s en don’ts van het draaien als een camjo meegenomen. De ochtend wordt afgesloten met een eerste praktijkopdracht.

 

Dagdeel 2) We concentreren ons volledig op de techniek. We behandelen uitvoerig de cameravoering en de inzet van audio. De eerste cursusdag wordt afgesloten met enkele nuttige praktijkoefeningen.

 

Dagdeel 3) In de ochtend beginnen we met aandacht voor de regie. Immers, zonder goede regie geen goed item. Bovendien komt er veel meer kijken bij camjo regie dan bij de normale itemregie met een cameraploeg.

Aansluitend gaan we aan de slag met het maken van de perfecte interviewsetting. (o.a kadrering/focus/licht/audio/statief).

 

Dagdeel 4) Praktijk opdracht. Je gaat als camjo op pad om je eerste item te draaien. Daarbij breng je het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk.

 

Dagdeel: 5 + 6) Le leert monteren op AVID of ADOBE Premiere

 

Dagdeel: 7+8) Je gaat monteren met je eigen materiaal gefilmd tijdens dagdeel 4.

 

Dagdeel 9) Op de laatste dag worden het gedraaide materiaal en de montage kritisch geëvalueerd door de cursusleider en de groep. De cursisten krijgen veel (praktische) feedback en de minpunten worden besproken.

 

Dagdeel 10) Met gerichte praktijk oefeningen op maat pakken we de gesignaleerde minpunten aan. De cursist kan in een herkansing laten zien de stof volledig te beheersen.

 

 

Duur cursus: 5 dagen

Cursus kosten: 1995€ excl BTW
Mail voor meer informatie over deze cursus naar Character Training

Vervolgcursussen:
Een camjo die de techniek beheerst is nog geen garantie voor een goed eindproduct. De kunst van een goed verhaal vertellen is een vaardigheid die je kunt leren. In de cursussen Storytelling en Interview wordt dieper ingegaan op deze camjo vaardigheden die essentieel zijn voor het maken van een geweldige film.

Meld u aan voor de cursus

Leave a Comment

*

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.