Home
Courses
Camjo Compleet

Camjo Compleet

We zijn trots op de grote camjo TV-titels die we op eigen naam hebben geproduceerd. Door onze praktijk ervaring weten wij precies wat een camjo in het veld tegenkomt, en wat voor bagage er nodig is om een professioneel product mee naar huis te nemen.

Cursus Camjo Compleet

Character Training gelooft in niet te veel kletsen, maar gewoon doen. In deze intensieve cursus komen zowel het camerawerk als de montage aan bod.

Van een camjo wordt veel gevraagd: cameraman, geluidsman, regisseur en interviewer komen samen in één persoon. Voor een starter is dit vaak een ingewikkelde- en veeleisende uitdaging. De Camjo Compleet training begeleidt de startende camjo structureel naar het professioneel draaien en monteren van een film.

Onze doelstelling is dat iedere deelnemer aan het eind van de camjo compleet cursus in staat is om op een professionele manier een kort item te filmen en monteren.

Opbouw Camjo Compleet training:

 

Dagdeel 1) We behandelen in het kort de voor- en nadelen van het werken als een camjo. Hierin worden de do’s en don’ts van het draaien als een camjo meegenomen. De ochtend wordt afgesloten met een eerste praktijkopdracht.

 

Dagdeel 2) We concentreren ons volledig op de techniek. We behandelen uitvoerig de cameravoering en de inzet van audio. De eerste cursusdag wordt afgesloten met enkele nuttige praktijkoefeningen.

 

Dagdeel 3) In de ochtend beginnen we met aandacht voor de regie. Immers, zonder goede regie geen goed item. Bovendien komt er veel meer kijken bij camjo regie dan bij de normale itemregie met een cameraploeg.

Aansluitend gaan we aan de slag met het maken van de perfecte interviewsetting. (o.a kadrering/focus/licht/audio/statief).

 

Dagdeel 4) Praktijk opdracht. Je gaat als camjo op pad om je eerste item te draaien. Daarbij breng je het geleerde zoveel mogelijk in de praktijk.

 

Dagdeel: 5 + 6) Le leert monteren op AVID of ADOBE Premiere

 

Dagdeel: 7+8) Je gaat monteren met je eigen materiaal gefilmd tijdens dagdeel 4.

 

Dagdeel 9) Op de laatste dag worden het gedraaide materiaal en de montage kritisch geëvalueerd door de cursusleider en de groep. De cursisten krijgen veel (praktische) feedback en de minpunten worden besproken.

 

Dagdeel 10) Met gerichte praktijk oefeningen op maat pakken we de gesignaleerde minpunten aan. De cursist kan in een herkansing laten zien de stof volledig te beheersen.

 

 

Duur cursus: 5 dagen

Cursus kosten: 1995€ excl BTW
Mail voor meer informatie over deze cursus naar Character Training

Vervolgcursussen:
Een camjo die de techniek beheerst is nog geen garantie voor een goed eindproduct. De kunst van een goed verhaal vertellen is een vaardigheid die je kunt leren. In de cursussen Storytelling en Interview wordt dieper ingegaan op deze camjo vaardigheden die essentieel zijn voor het maken van een geweldige film.

Meld u aan voor de cursus

5 Comments

 • Dirk de Mesmaeker schreef:

  Als er één coach is die er in geslaagd is om me op korte tijd de passie voor het vak van camjo bij te brengen, dan is het wel Henk Harding. Als eindredacteur had ik totaal geen ervaring met camjo. Na amper drie dagen training in Hilversum, heb ik geleerd hoe boeiend en leuk camjo wel kan zijn. Ik ben meteen na de training in België beginnen oefenen en ik heb de smaak meer dan te pakken. Ik heb nog heel veel te leren en ik maak iedere dag fouten, maar ik doe het heel graag. En dat is helemaal de verdienste van de trainer in Hilversum. De enthousiasmerende manier van trainen met nadruk op de praktijk, werkte zeer aanstekelijk. Voeg daarbij de aangename werkomgeving en de degelijkheid van het materiaal. Meer was echt niet nodig om van de training in Hilversum een boeiende en inspirerende driedaagse te maken. Dirk De Mesmaeker, eindredacteur RINGtv, België

 • selina stap schreef:

  De cursus was kort maar zeer krachtig. Alle basisvaardigheden heb je na de cursus onder de knie door de heldere uitleg en leuke opdrachten. Henk is een hele fijne leraar met veel ervaring die heel geduldig alles aan je uitlegt. De groep is klein waardoor je veel individuele aandacht krijgt.

 • marieke gouka schreef:

  De Camjocursus bij Character Training werd gedegen gegeven door Henk. De groep was klein, waardoor iedereen z’n eigen tempo kon volgen en veel persoonlijke feedback kreeg. Henk leerde ons de camera bedienen, kadrering en regie. Binnen drie dagen was ik in staat om zelfstandig een item te draaien als camjo! Marieke Gouka – EO

 • miloui van der Zwan schreef:

  Camjo compleet cursus gevolgd bij Henk en Gerard. Motiverende vibe, heldere uitleg over de techniek, en praktijkoefeningen die daar goed bij aansluiten. Veel geleerd in korte tijd, een absolute aanrader!

 • jetske amijs schreef:

  de Camjo Compleet cursus van Character Training heeft me alle handvatten gegeven om zelfstandig items te gaan draaien. Henk is een uitstekende en ook gezellige (bonus!) instucteur die je helemaal thuis laat voelen en je goede opbouwende kritiek geeft waarmee je je weer verder kan ontwikkelen.

Leave a Comment

*

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.