Home
Courses
Cursus Online Video’s: van idee naar script

Cursus Online Video’s: van idee naar script

In deze script training leer je zelf online video’s maken

De media wereld verandert razendsnel. Nieuwe technieken stellen bedrijven en particulieren in staat om tegenwoordig zelf online video’s te maken voor o.a. Social Media. Professionele programmamakers weten dat kwalitatief goede films gemaakt worden voordat er nog maar een shot geschoten is. Het maken van een goed script staat in het maakproces centraal.

Je eigen bedrijfsfilm maken? Duidelijke instructiefilms visueel vast leggen? Je eigen product- of personeel filmen? De training Scripten voor Online video’s helpt je visueel de juiste keuzes te maken. Daarnaast leer je in deze cursus Online video om je kijkers vast te houden en een kwalitatief hoogwaardige film te produceren.

In een goed script bepaal je de inhoud, de verhaallijn, de te stellen vragen en de beelden die je nodig hebt.

Een heldere aanpak is bovendien nuttig om je opdrachtgever of eindredacteur te informeren hoe je film er straks uit gaat zien. Dat is een belangrijk onderdeel van deze training online video. Vervolgens kan je heel gericht gaan opnemen en heb je een mooi startpunt voor je montage.

Onderwerpen die in de cursus online video aan bod komen zijn:

 • wat zijn de kenmerken van een goede online video
 • herkennen van de audiovisuele bouwstenen waar een goede video uit bestaat- en begrijpen wat de kracht en beperking is van elke bouwsteen
 • het vertalen van idee naar script
 • je eigen script schrijven
 • het op papier combineren van verschillende audio visuele bouwstenen tot een sterk verhaal

Duur van de Cursus Online Video: 1 dag

Cursuskosten: €390 excl. Btw

Meld u aan voor de cursus

4 Comments

 • Gonda Velders schreef:

  Super fijne opleidingsdag weer gehad. Heel veel geleerd en naast het programma ruimte om veel vragen te stellen.
  Ik heb veel concrete tips ontvangen waar ik weer verder mee kan. Heel erg bedankt!

 • Sander v Berkel schreef:

  Een leuke en zeer informatieve training die je goed voorbereidt op het maken van online video. Een goed idee is leuk maar zonder planning kan je het alsnog verprutsen. Met deze training leer je gestructureerd denken, zodat je geen shots mist en mooie films maakt. Vol met handige tips om je film nog beter te maken.

 • Debby de Haas schreef:

  Ik heb in een paar dagen geweldig veel geleerd. Ik ben van niets weten tot redelijk complexe bedrijfsfilms maken gekomen door Character training. Leren scripten was een belangrijk onderdeel. Aanrader voor iedereen!

 • Lian van de Wiel schreef:

  Ik vond het een nuttige dag. Het dwingt je om een (misschien nog wat vaag) idee dat je hebt om te gaan zetten naar een eerste uitwerking. Door te oefenen met het maken van een ‘basic script’ ga je denken in beelden en tekst – en daarmee vooral ook over wat je zou willen overbrengen. Ik heb nu ook een concreet format waarmee ik opzetjes voor filmpjes kan uitwerken.

Leave a Comment

*

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.