Home
Courses
Professioneel filmen met je Smartphone

Professioneel filmen met je Smartphone

Effectieve Training Filmen op je Smartphone

De camera in je Smartphone is tegenwoordig van zo’n hoge kwaliteit dat je er professionele films mee kunt maken. Een uitkomst voor de alerte journalist/programmamaker die tijdens een nieuwsgebeurtenis of opnamedag extra opnames wil maken. Of voor de communicatie specialisten uit het bedrijfsleven, het maatschappelijke veld of de politiek. Opnames die bovendien direct op social media geplaatst kunnen worden. Een training filmen op je Smartphone is dus erg actueel en geschikt voor een zeer breed publiek.
Character Training verzorgt al 16 jaar opleidingen cameravoering en beeldtaal. De workshop ‘Professioneel filmen met je Smartphone’ wordt gegeven door Henk Harding, Mike Warmels en Johan Dijkstra, wiens iPhone-film ‘A Little More Drama’ vorig jaar werd uitgeroepen tot Beste Film tijdens het San Francisco Filmfestival.

Een praktijkgerichte training filmen op de Smartphone

Tijdens deze praktijk gerichte workshop leer je hoe je visueel het maximale uit je telefoon kan halen. Bovendien leggen we in deze training filmen op je de Smartphone ook de basisbeginselen van het filmen uit. Hoe maak je goede opnames en welke shots heb je nodig om een verhaal beeldend te kunnen vertellen?

De training ‘Professioneel filmen met je Smartphone’ staat vol met handige (technische) tips. Onderwerpen als focus, kadrering, diversiteit aan shots, montagegericht filmen en audio worden duidelijk uitgelegd tijdens de training. Voorbeelden en praktijkoefeningen leren je verder hoe je je smartphone moet hanteren. Na afloop van de training filmen op de Smartphone ben je in staat om professionele opnames te maken, een verhaal te monteren en dit op social media te plaatsen.

Duur cursus: Een dag

Cursus kosten: Vanaf 295€ excl BTW

Mail voor meer informatie naar info@character-training.nl

 

Professioneel filmen op je Smartphone vervolg training

Meld u aan voor de cursus

12 Comments

 • Roy van der Ploeg schreef:

  Hele praktische, informatieve en ook leuke training waarbij je binnen 1 dag leert om een professioneel filmpje te maken en te monteren. Aanrader!

 • Miriam van de Geer schreef:

  Een super leuke, super praktische en vooral leerzame training! Je krijgt wat theoretische bagage mee en dan is het hop, aan de slag. Zelf filmen en vervolgens monteren in de handige app Kinemaster, gewoon allemaal met je telefoon dus. Muziekje eronder en een voice-over en goh, dan ziet het er meteen al best heel aardig uit. Door zelf te doen, samen met alle goede en inspirerende feedback van trainer Henk Harding, leer je heel veel in slechts 1 dag. Met een dag extra in de vervolgcursus wordt het alleen maar beter. Tip: pak ook de training van idee naar script mee, eigenlijk een absolute must als basis voor alle filmpjes die je nog gaat maken.

 • Nicole ten Hagen schreef:

  Samen met twee collega’s een twee-daagse training bij Henk en Bert gedaan.
  GEDAAN, niet GEVOLGD!
  Dat is wat de training voor mij ook zeer waardevol maakte. Naast theorie ga je ook direct praktisch aan het werk. Beeldmateriaal maken, editten, scripts schrijven en uitwerken. Dit alles continu met ene terugkoppeling aan elkaar als deelnemers en trainers met tips en tricks.
  Een bijkomend positief onderdeel van de dagen, was voor ons team om de spiegel voorgehouden te krijgen en nog bewuster vanuit jouw doelgroep te kijken/werken. Bedrijfsblindheid, tunnelvisie….

  Ga je starten met de training? Houd er rekening mee dat je er vanaf nu een nieuwe hobby bij hebt!

 • Een duidelijk programma met “hapklare” brokken informatie, die meteen toepasbaar zijn. Basiskennis interview en verhaalopbouw zijn wel handig, maar niet noodzakelijk.

 • Xerva Blom schreef:

  De training filmen en monteren met je iPhone onlangs gevolgd. Een hele hoop geleerd in een relatief korte tijd. Vooral het vooraf scripten (bedenken van wat je wil vertellen) en de vele mooie en makkelijke mogelijkheden in Kinemaster waren een Eye-opener voor mij. Heel leuk om dit te doen. Henk is een ervaren, kundige en fijne leermeester. Aanrader deze training!

Leave a Comment

*

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.