Home
Courses
Summerschool Vloggen als een Pro

Summerschool Vloggen als een Pro

Heb jij de ambitie om een (professionele) vlogger te worden? Wil je van professionele videomakers leren hoe je een boeiende persoonlijke of zakelijke vlog maakt? Zoek je naar slimme methoden om zoveel mogelijk volgers aan jezelf of je bedrijf te binden? Wil je een eigen goed bezocht vlogkanaal op YouTube openen? Meld je dan aan voor het Summerschool Vloggen als een Pro op het Mediapark.

Deze zesdaagse training is speciaal opgezet voor beginnende vloggers die zichzelf- of hun bedrijf in de schijnwerper willen zetten.

De cursusleiders

Issa Shaker is een ervaren videomaker, die samenwerkt met- en advies geeft aan populaire vloggers en YouTube. Zijn Social Media video’s hebben een miljoenenbereik en werden opgepikt door internationale media zoals The New York Times.

Henk Harding is een zeer ervaren programmamaker, tv-regisseur, camjo en trainer. Henk: “Om je kijkers vast te houden moet je elke seconde visueel en/of inhoudelijk weten te boeien. Om dat  doel te bereiken leer ik je hoe je op een slimme- en efficiënte manier beeld aan inhoud kan koppelen.”

 

Dag 1) Voorbereiding op een professionele vlog

Ochtend: Wat maakt iets tot een goede of populaire vlog? Wat zijn de do’s en de don’ts tijdens het filmen? Welke platforms kiezen we en waarom?

Praktijkopdracht

Middag: Voordat je je eigen vlogs de wereld in stuurt moet je over veel dingen nadenken. Bv: Wie is je doelgroep. Hoe bereik je die? En belangrijker nog: hoe houd je je volgers vast?

In de middag proberen we via een brainstorm het profiel van jouw toekomstige vlog- en YouTube-kanaal vast te leggen.

Dag 2) Professioneel filmen

Tijdens deze praktijkgerichte workshop leer je hoe je visueel het maximale uit je camera of telefoon kan halen. Bovendien leggen we je de basisbeginselen van het filmen uit. Hoe maak je goede opnames en welke shots heb je nodig om een verhaal beeldend te kunnen vertellen?

Dag 3) Storytelling

Er zien minimaal tien manieren om visueel een verhaal te vertellen maar wat is nu de juiste? Op dag drie leren we je de basiselementen van een goed verhaal. Hoe selecteer je je onderwerp en welke ingrediënten zijn er minimaal nodig om er een goed item van te maken?

Dag 4) Presentatie + maak je eerste vlog

Ochtend: presentatie.     Het success van je vlog hangt voor een groot deel af van hoe je overkomt bij je kijkers/doelgroep. In de ochtend gaan we aan de slag met de do’s en don’ts van het presenteren.

Praktijkmiddag: maak je eerste professionele vlog.  Op basis van het op dag drie gemaakte plan ga je erop uit om je film materiaal te verzamelen.

Dag 5) Montage en publiceren

Stap voor stap helpen we je om van de gisteren gefilmde bouwstenen een goed gemonteerde vlog te maken. De competitie op YouTube is hoog. Hoe stijg je er boven uit? Daarbij delen we insider tips vanuit het hol van de leeuw; van onze contactpersonen bij YouTube.

Dag 6)

Uitleg van handige apps als YouTube analytics

Bekijken en evalueren van de eerste vlogs

 

Groepsgrootte: 4-8 mensen

Duur: 6 dagen

Kosten: €980

Doelgroep: beginnende vloggers

Apparatuur: Telefoon of camera (zelf meenemen)

 

Cursusdata Summerschool Vloggen als een Pro

3 t/m 7 juli + 14 juli

14 t/m 18 aug + 25 aug

 

Maximaal 8 deelnemers per training. Meld je dus snel aan want vol is vol!

 

 

 

Meld u aan voor de cursus