Home
Courses
TV/Online Verslaggeving Door Martijn Bink

TV/Online Verslaggeving Door Martijn Bink

PRAKTIJK TRAINING VAN NOS VERSLAGGEVER MARTIJN BINK

De deadline is genadeloos en de productietijd beperkt. En toch wil je een reportage afleveren die erboven uitsteekt qua creativiteit, urgentie en storytelling. Het streven is om voor tv of online dat ene verhaal te maken dat de kijker verrast of emotioneert en nieuwe inzichten geeft. Een verslag met een goede opbouw, met glasheldere quotes, mooie shots en een krachtige voice-over.

Voor NOS-verslaggever Martijn Bink is dit de dagelijkse uitdaging. In deze training deelt hij zijn ervaringen, techniek en werkwijze.

Onderwerpen:

Hoe bereid je een tv-reportage goed voor en welke invalshoek kies je?

Wat doe je op locatie?

Hoe regisseer je de cameraman (of ben je dat zelf)?

Haal geschikte quotes voor de montage. (Interviewtechniek)

Waaraan voldoet een goede standupper?

Inhoudelijk monteren

Handige tips en tricks uit de praktijk.

Indien gewenst kan aan deze eendaagse training een online optie worden toegevoegd. Daarbij krijg je de mogelijkheid om twee items in te dienen die trainer Martijn Bink van feedback zal voorzien. Daarbovenop werk je nog een op een met Martijn een uur online aan je vaardigheden. (bv via Teams)

De invulling van dit tweede deel is op maat en spitsen we toe op jouw specifieke wensen en behoeftes. Aan welke specifieke vaardigheden wil jij nog werken?

Deze cursus is bedoeld voor (beginnende) tv-verslaggevers en radio-verslaggevers die multimediaal gaan werken. Maar zeker ook interessant voor redacteuren die reportages voorbereiden en binnenkort zelf op pad willen. Ook eindredacteuren zullen er veel van opsteken. Het geeft handvaten om redacteuren en verslaggevers beter aan te sturen samen tot een betere uitzending te komen.

Kosten training:

1 dag:  €475 excl btw

1 dag + online optie: €695 excl btw

Maximale groepsgrootte: 5 deelnemers

Meld u aan voor de cursus

Leave a Comment

*

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.