Home
Courses
Werken met kinderen in de media

Werken met kinderen in de media

In deze cursus neemt verslaggever en presentator Tako Rietveld je mee in de wereld van de kinderjournalistiek. Dagelijks hebben verslaggevers en programmamakers met kinderen te maken. En dat vraagt om een speciale aanpak. Zelfs de beste verslaggevers staan vaak met hun mond vol tanden tegenover kinderen. En dat levert soms weer moeilijke en pijnlijke situaties op. Totaal onnodig. Alle kinderen hebben een verhaal te vertellen. Veel meer dan alleen ‘ja’, ‘nee’, ‘leuk’ en ‘stom’. Kinderen zijn eerlijk, spontaan, brengen het onderwerp dichter bij de kijker en zorgen vaak voor aansprekende televisie.

Hoe interview je een kind? En waar? Mag je alle kinderen zomaar vragen stellen? In een vrolijke mix van theorie en praktijk komen alle aspecten van de kinderjournalistiek aan bod. Ook is er aandacht voor tekstschrijven en een beeldverhaal vertellen. Iedereen die de cursus volgt zal  gemakkelijker met kinderen praten en betere, mooiere, interessantere televisie gaan maken.

Tako Rietveld was ruim tien jaar de verslaggever van het NOS Jeugdjournaal en reist nu als eerste Kindercorrespondent de wereld over.

Trainer: Tako Rietveld
Duur:  2 dagen (voor groepen indien gewenst 1 dag)

Kosten 2 dagen: € 850, – excl BTW

Mail voor meer informatie over deze cursus naar Character Training

Meld u aan voor de cursus