Home
Cursusleiders

Cursusleiders

foto_lara

Lara Rense

De vlijmscherpe vragen van Lara Rense zijn dagelijks te beluisteren op Radio 1. In de cursus Interview leert ze je de verschillende technieken voor een goed interview.

FrenkvdLinde

Frénk van der Linden

Freelance journalist Frénk van der Linden, werkt voor onder meer de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie (Brandpunt) en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze vlijmscherpe interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad.

foto_bink

Martijn Bink

NOS verslaggever Martijn Bink informeert een groot publiek. In zijn zoektocht naar nieuws en de waarheid interviewt hij duizenden mensen. En iedere dag is hij op zoek naar die ene ‘gouden quote’.

Rudy Bouma

Ervaren verslaggever Nieuwsuur. Rudy Bouma maakte voor Nieuwsuur meerdere reportages over de nepnieuwsplaag.  Zo sprak hij met schrijvers van verzonnen berichten en ontmaskerde hij nepnieuws-verspreidende politici. Tevens informeert hij het grote publiek via twitter met voorbeelden van nepnieuws.

foto_takorietveld

Tako Rietveld

Tako was ruim tien jaar de verslaggever van het NOS Jeugdjournaal en reist nu als eerste Kindercorrespondent de wereld over.

foto_david

David Paul Slingerland

David Paul Slingerland is een zeer ervaren camjo/cameraman. In zijn cursussen filmen met HDSLR/5D koppelt hij enthousiasme aan professionaliteit en veel praktijkoefeningen. In korte tijd leer je de geheimen van het HDSLR filmen.

foto_antoinette

Antoinette Verbree

Antoinette Verbree werkt al twintig jaar als cameravrouw/camjo voor nagenoeg alle omroepen van Nederland. Ze gaat altijd voor de mooiste plaatjes en weet uit nagenoeg elke camera het onderste uit de kan te halen.

foto_mike

Mike Warmels

Een goed verhaal kun je op minstens tien manieren vertellen. Programmamaker Mike Warmels is een meester in storytelling en het maken van de juiste keuzes.

foto_henk

Henk Harding

Character Training wordt geleid door Henk Harding. Zijn camjo- en media cursussen staan al 12 jaar garant voor kwaliteit en innovatie. Henk mag nagenoeg alle omroepen van Nederland en tal van gerenommeerde bedrijven tot zijn klantenkring rekenen.

foto_johan

Johan Dijkstra

Johan werkt voor het bedrijf Hoens Creative. Zijn iPhone-film ‘A Little More Drama’ vorig jaar werd uitgeroepen tot Beste Film tijdens het San Francisco Filmfestival. Tijdens deze praktijk gerichte workshop laat deze gerenommeerde filmmaker zien hoe je visueel het maximale uit je telefoon kan halen.

foto_wim

Wim Coenen

Wim Coenen staat bekend als een specialist op het gebied van animatie. Bedrijven en omroepen maken maar wat graag gebruik van zijn creatieve input om hun films een extra kwaliteitsboost te geven.

foto_barbara

Barbara Kuipers

Reality tv beheerst al jaren ons tv scherm. Maar hoe maak je goede reality eigenlijk? Wat zijn de voorwaarden voor een kijkcijferkraker en welke keuzes maak je als programmamaker? Barbara Kuipers werkte voor talloze reality programma en is de schrijfster van het spraakmakende boek Niet te filmen!

foto_gerard

Gerard Cevaal

De zeer ervaren Editor Gerard Cevaal heeft al talloze cursisten wegwijs gemaakt op het montage systeem AVID. In twee dagen kun je zelf je eerste montage maken.

Karin Douma

is een allround programmamaker. Ze is presentatrice, trainer en heeft jarenlang de voice-overs verzorgd bij RTV-NH. Karin doet nu o.a. veel voice-overwerk voor Soundfocus.

David Davidson

Ervaren trainer en coach. Zijn stijl wordt gekenmerkt door een flinke dosis humor, relativeringsvermogen en focus op de essentie van wat moet worden geleerd. David baseert zijn aanpak onder meer op zijn eigen ervaringen als strategische gesprekspartner in crisissituaties en fusietrajecten in het bedrijfsleven. Als trainer en coach begeleidde hij grote en bekende spelers in de profit en non-profitsector.

Bart Nelissen

ervaren regisseur bij omroepen en als opdrachtfilmer voor bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen. Bart is gespecialiseerd in het vertalen van complexe onderwerpen als gedrag, beleid of wetenschap in concrete beelden en verhaallijnen.

Henrico Prins

Henrico werkt bij RTL Nieuws. Hij schreef jarenlang voor de Volkskrant en tal van andere bladen en websites. Hij is een zeer ervaren eindredacteur die coaching en training altijd voorop heeft gesteld. Hij begeleidt zowel aanstormend talent als ervaren mensen die op zoek zijn naar verbreding.

Robert Daverschot

is zelfstandig dagvoorzitter, online moderator en speaker coach. In de aanloop naar zakelijke events, helpt hij op inspirerende wijze organisaties en bedrijven bij de inhoudelijke setup van hun bijeenkomst.