Home
Klanten en reacties

Klanten en reacties

Character Media Training geeft al bijna 10 jaar cursussen aan journalisten, verslaggevers en professionals uit het bedrijfsleven. Er is veel vertrouwen in onze werkwijze en service. Wij leiden regelmatig medewerkers op van o.a. de
NOS, KRO, NCRV, VARA, Volkskrant, Hart van Nederland, Nieuwsuur, RTV Oost en tal van bedrijven en universiteiten.

Dit zeggen onze cursisten over onze trainingen:

Nieuwsuur“Cursusleider Henk Harding heeft me op een toegankelijke manier kennis laten maken met het camjo vak. Sindsdien heb ik voor NOVA en Nieuwsuur vele reportages alleen gedraaid. Zelfs mijn collega’s valt het verschil vaak niet op. Het stelt me in de gelegenheid langer in het buitenland te draaien zonder de druk van hoge kosten. Het levert vaak intiemere reportages op dan met een cameraploeg.”
Rudy Bouma – verslaggever Nieuwsuur

“Wat mij erg aanspreekt is de afwisseling tussen theorie en praktijk; met wat je leert, ga je direct aan de slag. Ook is het fijn dat je zelf kunt aangeven wat je in de cursus wilt leren. Dat samen met de professionele en ervaren cursusleider maakt het voor mij een zinvolle cursus waar ik veel inspiratie uit heb gehaald.”
Wendy Wijnen – Redactie Pauw en Witteman

EO“Ik kan de interview cursus van Lara Rense aanbevelen. Lara heeft een prettige coachende rol en is goed in staat om in het oog te houden wat de persoonlijke doelen van de cursisten zijn, en ze daarop aan te sturen.”
Maarten Hagg – EO

 

“Ik ben enthousiast. De interview cursus van Lara Rense heeft een goede opbouw. Een prima mix tussen praten, dingen laten zien en dan zelf aan de slag gaan.”
Monique van Miltenburg – Het Verschil

KRO“Lara Rense is enthousiast, scherp, inhoudelijk sterk, motiverend, goed voorbereid, goede feedback, prettig in omgang en zeer betrokken. Heb erg veel van haar geleerd. Heel fijn.
Marijn Schilders – KRO / Spoorloos

 

 

Tegelijkertijd filmen, interviewen, regisseren en het geluid en licht in de gaten houden, oftewel het edele ambacht van de camjo. Het blijft een van de ingewikkeldste vormen van TV-NOSjournalistiek. Dan is het fijn dat er mensen zijn als Henk Harding, die je de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Ik denk nog vaak aan zijn tips en tricks en heb er nog altijd profijt van.

Martijn Bink – Verslaggever NOS

De DSLR cursus zit vol met praktijkoefeningen. Afwisselend, veel nieuws geleerd, prettige docent. Na de cursus heb je genoeg vertrouwen om zelf te gaan draaien.
Alexander Pleizier _ EO

“Ik vind de DSLR curus een zeer complete cursus. Het was veel praktijk en veel oefenen met het maken van shots. Daar ben ik zeer tevreden over.
David is een enthousiaste en ervaren cameraman en weet dit prima over te brengen.”
Leender de Keijzer – EO

VARADe cursus storytelling leert je op een andere manier te denken. Ik heb in korte tijd ontzettend veel geleerd. Verder ben zeer tevreden over cursusleider Mike (Warmels), hij brengt eea enthousiast en met veel verve over!
Hanneke Bakker – Vara

“Henk heeft jarenlange ervaring als camjo en weet dat op een prettige en no-nonsense manier over te brengen. Gericht op de praktijk. Ik had al ervaring als camjo, maar kreeg nog veel nuttige tips tijdens de cursus voor gevorderden. ”
Harro Brouwer – Verslaggever NOS Nieuws

 

NCRV“De camjo cursus die ik heb gevolgd bij Character is een echte aanrader. In afwisselende lessen met interessante en leuke oefeningen leer je snel hoe je moet filmen als camera journalist.”
Bram de Waal – Verslaggever Altijd Wat! (NCRV)

 

 

“Voor zowel de heldere technische kennis van de camera als hoe je het beste een verhaal kan vertellen, heb ik veel gehad aan deze cursus. Het heeft mij een zeer goede basis gegeven en is echt een aanrader voor iedereen die zich wil specialiseren in het werk als camjo.
Cathelijn Felet – Verslaggever Kassa (VARA)

Ik heb zowel de cursus camjo voor beginners als gevorderden gedaan, en was na elke cursus weer verbaasd over hoeveel je in zo’n korte tijd kunt leren. Na de beginners cursus was ik in staat om zonder camerateam op pad te gaan en zelf te filmen. Tijdens de gevorderden cursus gingen we dieper in op problemen die kunnen ontstaan tijdens het draaien. Henk legt alles helder en direct uit. Ondanks dat de cursus in groepsverband wordt gegeven, is er aandacht voor de
persoonlijke ontwikkeling, en kregen alle cursisten opdrachten en informatie op maat.
Suzan Hilhorst – Verslaggever VARA

Ik vond de camjo cursus door Henk erg inspirerend en leerzaam. Op een speelse manier leerden we de technische kneepjes van de camera. Leuker nog waren de praktijkoefeningen. We konden Henk gelukkig altijd bellen als we vastliepen (meestal techniek!). En hij was zeker niet beroerd om ons van handige tips en trics te voorzien!
Saskia Adriaens – Verslaggever Altijd Wat! (NCRV)

Vier jaar geleden heb ik een cursus gevolgd om met een camera zelf een item te kunnen filmen en produceren. Had niet gedacht dat dit met één cursus haalbaar was. Bleek wel degelijk het geval. Was een ‘eye-opener’ en zeer leerzaam. Ik heb er als programmamaker na twintig jaar regie ervaring nog altijd profijt van.
Ben Jebbink – verslaggever KRO Spoorloos

Drie mensen van Rekel hebben een camjo cursus gevolgd bij Henk.
Henk weet op een professionele, ongedwongen en inspirerende manier zijn kennis over te brengen. Deze kennis ligt nu mede aan de basis van waar Rekel nu staat.
Paul Keyzer – Rekel Producties

 

ZappliveWat een leerzame cursus! Toegankelijk en een prettige leraar uit de praktijk die je in korte tijd veel bijbrengt. Verder een fijne locatie waar je prettig en rustig kan oefenen met interview- en videotechnieken.
Sabine Smit – Zapplive

 

 

Aanrader! In korte tijd leer je zelfstandig draaien en hoe je een uitzendbaar item maakt.
Marieke Harking – Man bijt hond (NCRV)